مطالب روز دنیا

بروزترین مقالات روزدنیا

مطالب روز دنیا

بروزترین مقالات روزدنیا

انواع تست کرونا

انواع تست کرونا

با توجه به همه ‌گیری مجدد ویروس کرونا و آغاز موج سوم این بیماری سوالات زیادی از جمله در صورت ابتلا به کرونا چه باید کرد؟ انواع تست کرونا چیست؟ زمان لازم جهت بهبودی بیماری کرونا چقدر است؟ چند روز ناقل کرونا هستم؟ و … ذهن افراد را به خود درگیر کرده است. برای یافتن پاسخ این سوالات همراه ما باشید:

کووید-19 نسل جدید کرونا، ویروس نوظهوری که بیشتر کشور های دنیا را درگیر خود کرده است. با تشخیص به هنگام مبتلا بودن یک فرد به ویروس کرونا می توان سریع تر و راحت تر وی را از شر این ویروس منحوس نجات داد. به همین منظور انواع تست کرونا (کووید-19) وجود دارد.

توجه داشته باشید که شما می توانید به صورت آنلاین و از طریق وب سایت ویا اپلیکیشن پالسی نو، در خواست انجام تست کرونا در منزل را داشته باشید. شرکت پالسی نو ارائه دهنده انواع خدمات پزشکی و درمانی در منزل به صورت اینترنتی می باشد. برای نصب اپلیکیشن پالسی نو می توانید برروی لینک زیر کلیک نمایید.

دانلود اپلیکیشن پالسی نو

انواع تست های تشخیص کرونا

1.    تست تشخیص عفونی (پی سی آر)

تست PCR وجود ویروس فعال در بدن را نشان می­ دهد و باید مراحل قرنطینه یا انزوای خود از دیگران را انجام دهید. در حال حاضر تست تشخیص عفونی به دو روش انجام می ­شود: تست PCR یا پی سی آر که مواد ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار می­ دهد و تست آنتی ژن که پروتئین­ های خاص روی سطح ویروس را مشخص می ­کند.

2.    تست آنتی بادی

تست سرولوژی یا آنتی بادی کرونا به دنبال پادتن ­هایی می­ گردد که توسط سیستم ایمنی در واکنش به عامل تهدیدآمیز، مانند نوع خاصی از ویروس، تولید می­ شود. آنتی بادی به دفع عفونت کمک می­ کند، چند روز یا چند هفته بعد از بروز عفونت ساخته می­ شود و تا چند هفته بعد از بهبود در بدن باقی می­ ماند. به همین دلیل، نباید از تست آنتی بادی برای تشخیص عفونت فعال ویروس کرونا استفاده کرد. محققان در حال حاضر نمی ­دانند حضور آنتی بادی به معنی مصونیت بدن در برابر ویروس کرونا در آینده است یا خیر.

انواع تست کرونا

نحوه انجام تست پی سی آر

بسیاری از شرکت­ها و آزمایشگاه­ها براساس تعیین مواد ژنتیک ویروس در نمونه­ ی حلق یا بینی بیمار آزمایش­ هایی برای تشخیص کووید-19 ایجاد کرده اند. مراحل عادی در این نوع تست تشخیص عفونی ویروس کرونا عبارتند از:

  1. پزشک تست تشخیص کرونا (کووید-19) را تجویز می­ کند.
  2. پزشک از یک گوش پاک کن استریل­ شده برای گرفتن نمونه مخاط از حلق یا بینی استفاده می­ کند.
  3. پزشک گوش پاک کن را در ظرف استری ل­شده می­ گذارد و در آن را برای ارسال به آزمایشگاه محکم می­ کند.
  4. گوش کن باید طی این مرحله تحت دمای خاص نگهداری شود تا ویروس زنده بماند و تست دقیق باشد. نمونه باید ظرف 72 ساعت به آزمایشگاه برسد.
  5. تکنیسین آزمایشگاه مواد شیمیایی را با گوش پاک کن مخلوط می­ کند تا مواد ژنتیکی هرگونه ویروس که ممکن است روی گوش پاک کن باشد، خارج شود.
  6. تکنیسین آزمایشگاه به­ منظور رهبری چند چرخه ­ی کنترل­ شده­ ی گرمایشی و سرمایشی از مواد شیمیایی ویژه، به نام پرایمر و پروب­ها، و ماشین پیشرفته استفاده می ­کند تا RNA ویروس را به DNA تبدیل کند و بعد میلیون­ ها کپی از DNA بسازد.
  7. بعد از پیوند DNA با پروب­های خاص، نوع ویژه­ای از نور تولید می­ شود که توسط ماشین مشاهده می­ شود و تست نتیجه­ ی مثبت ابتلا به SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بروز بیماری کووید-19 می­ شود، را نشان می ­دهد.

تست کرونا در منزل بهترین راه تشخیص ویروس کرونا

دقت تست تشخیص عفونی (PCR)

معمولا از تست تشخیص عفونی که مواد ژنتیکی خود ویروس را مشخص می ­کند برای تشخیص کووید-19 یا عفونت فعال ویروس کرونا استفاده می شود. اما هیچ تستی همیشه 100% دقیق نیست. موارد زیر روی میزان صحت تست تاثیر می­ گذارد:

  • شاید مبتلا به ویروس باشید اما گوش پاک کن ویروس را از حلق یا بینی جمع نکند.
  • ممکن است گوش پاک کن یا نمونه ­ی مخاطی حین جمع ­آوری یا آنالیز تصادفا آلوده شود.
  • ممکن است گوش پاک کن حلق یا بینی قبل از بررسی در دمای مناسب نگهداری نشود.
  • ممکن است مواد شیمیایی مورد استفاده برای استخراج مواد ژنتیکی ویروس و کپی DNA ویروس درست کار نکند.

چه مدت پس از مبتلا شدن یک فرد ناقل محسوب می شود؟

از زمان قرار گرفتن در معرض ویروس تا شروع علائم 3 تا ۱۴ روز طول می‌کشد تا یک فرد ناقل ویروس کرونا باشد، اگرچه علائم به طور معمول در طی چهار یا پنج روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می ‌شود.

فرد آلوده به ویروس کرونا ۲ تا ۳ روز قبل از آغاز علائم تا زمان منفی شدن تست ممکن است به عنوان ناقل ویروس به سایر افراد محسوب شود. در این صورت رعایت ماسک زدن، فاصله‌گذاری اجتماعی و شناسایی افراد مرتبط با بیماران باعث کاهش ریسک انتقال این ویروس از افرادی که آلوده هستند اما علامت ندارند به سایر افراد خواهد شد.

تست کرونا در منزل پالسی نو

تا چه مدت زمانی یک بیمار کرونایی ناقل به حساب می آید؟

اینگونه تصور می‌شود که در ابتدای بیماری و در هنگام شروع علائم (به ویژه سرفه و عطسه) احتمال انتقال ویروس به سایر افراد بیشتر است. اما افراد فاقد علامت نیز در صورتی‌ که در فاصلهٔ نزدیک با سایر افراد قرار بگیرند می‌توانند منجر به انتقال ویروس شوند. در حقیقت این افراد (افرادی که علامت ندارند یا ابتدای بیماری هستند) می‌توانند سبب گسترش بیماری شوند زیرا احتمال کمتری دارد که خود را قرنطینه کنند، و همچنین احتمال اینکه رفتارهایی را اتخاذ کنند که منجر به کاهش گسترش بیماری شود در این افراد کمتر است.

بیشتر افرادی که به ویروس کرونا آلوده بوده و دارای علامت هستند، معمولاً ۱۰ روز بعد از رفع علائم دیگر ناقل این بیماری محسوب نمی‌شوند. افرادی که نتیجهٔ تست کرونای آن‌ها مثبت بوده اما علامتی از این بیماری را تجربه نکرده ‌اند، ۱۰ روز بعد از آزمایش دیگر ناقل محسوب نمی‌شوند اما در این زمینه استثناهایی هم وجود دارد، از این رو برخی از کارشناسان هنوز ۱۴ روز قرنطینه را توصیه می‌کنند.

بهترین و علمی‌ترین روش برای اطمینان از اینکه فردی به ویروس کرونا آلوده نیست این است که فرد به فاصلهٔ ۲۴ ساعت دو تست کرونا (از حلق یا بینی یا آب ‌دهان) دهد. در صورت منفی شدن، فرد به ویروس آلوده نیست.

مدت زمان لازم برای بهبودی

بستگی به شدت بیماری فرد دارد. به نظر می ‌رسد افراد مبتلا به موارد خفیف در طی یک تا دو هفته بهبود می‌ یابند. اما در موارد شدید، زمان لازم برای بهبودی می‌ تواند شش هفته یا بیشتر طول بکشد.

برخی از افراد ممکن است مشکلات جسمی و روانی طولانی ‌مدت را تجربه کنند. آن‌ها ممکن است به طور متناوب با گذشت زمان بهبود یافته ویا حتی بدتر شوند و مشکلات مختلفی را تجربه کنند، از خستگی و مشکل در تمرکز تا اضطراب، ضعف عضلات و ادامه پیدا کردن تنگی نفس.

خرید دارو آنلاین در کمترین زمان از داروخانه پالسی نو